„A csapatban nincs olyan, hogy „én”, a csapat győzelmének viszont része.”

Michael Jordan

Megtartotta hagyományos évértékelővel egybekötött Év Sportolója díjátadó ünnepségét a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A szervezet 39 sportági szövetség 59 kiválóságának adott át elismerést, amelyet a 2019-ben nyújtott teljesítményeikkel érdemeltek ki a sportemberek. A budapesti évértékelővel egybekötött díjátadón beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Egyesületünk számára különleges alkalom volt a díjátadó ünnepség, hiszen a Magyar Sárkányhajó Szövetség Év Sportolója a 2019. év Ifjúsági válogatottja, melynek tagjai (vastag betűvel a DragonSteel SE tagjai)

Tiringer Márk, Bíró Krisztián, Jánosi Richárd, Nagy Ivó Máté, Potyi Károly, Tóth Laura, Bencs Botond, Fischer Péter, Kupsza Gergő, Pahocsa Kristóf, Dózsa Bálint, Bucsi Blanka, Ecsődi Sára, Horváth Alex, Tóth Edit

A válogatott nevében a díjat Bucsi Blanka és Pahocsa Kristóf vette át.

A díjátadóról itt és itt nézhetitek meg a videókat.

A válogatott a Thaiföldi VB-n nyújtott teljesítményéért érdemelte ki a címet, 200 m-en, 500 m-en és 2000 m-en Világbajnoki ezüst érmet szereztek. A Világbajnokságon a Senior válogatott Senior B Mix-ben Világbajnoki bronz érmet szerzett.

Kedvet kaptál, hogy szabadidődet a jó levegőn, egy jó csapattal töltsd el?