„A hosszú futások teszik tigrissé a macskát.”

Bill Squires

Szombat reggel van…korán van, a reggeli kávémat iszom az edzés előtt, még az utcán is alig hallatszik zaj. Tudod, az a csendes kora reggel és én érzem, hogy hiányzik valami. Hiányzik a zsongás, a gyerek csivitelés, amit megszoktunk a hét folyamán. Hol a lapátom? Vegyél mentőmellényt! Mi lesz az ebéd? Gyertek, bemelegítés! Így verte fel a csendes Duna-partot a tábor zaja.

 

Szép volt ez a hét 😊 Az egyesületi felnőttek mindent megtettek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Kinek mire jutott ideje. Volt, aki az egész hetet a táborban töltötte és a gyerekeknek segített, velük evezett. Volt, aki a szervezésben segített, volt, aki ellátta őket házi süteménnyel. Csodálatos környezetben tölthettük a hetünket, a nap végén a kicsik és nagyok egyaránt kellemesen elfáradtak, amellett, hogy mindenki rendkívül jól érezte magát.

Hétfőn a táborvezető, az egyesület elnöke tartott egy rövid! 😊 eligazítást a fontos tudnivalókról, és egy kicsit összeismerkedtek a gyerekek. Utána hamar vízre szálltunk, kihasználva a reggeli „frissebb” időt. A kb. 1,5 órás evezés után jól esett a pihenés, a táborlakók beszélgettek, társasoztak, kártyáztak. A közös ebéd és kis pihenő után ismét a sárkányhajóban találtuk magunkat, egy újabb 1-1,5 órás evezéshez készülve. Általában ez volt a napirendünk. Szerdán előkerült a dob is, hiszen az evezés technikáját már elsajátították annyira a gyerekek, hogy a dob ütemére való evezést is megtanulják. Csütörtökön délelőtt a vízijártassági ismeretekből kaptunk számunkra fontos ismereteket, így a reggeli evezés elmaradt. Pénteken délután pedig ünnepélyes keretek között zártuk a tábort, a fiatalok egy-egy oklevéllel és egyesületi pólóval és remélhetőleg feltöltődve, pozitív élményekkel tértek haza.

A tábor végeztével elkönyvelhetjük, hogy a célját elérte! A fiatalokkal rendkívül jól érezték magukat a sárkányhajós táborban és sikerült megszerettetnünk velük a sárkányhajózást.  Három táborozó már debütált is a DSSE szombati edzésén és kiválóan be tudtak illeszkedni hozzánk egy heti sárkánytáboros ismeretek alapján. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk! 😊

Köszönjük a támogatóknak, a szülőknek, az egyesületi tagoknak, a segítőknek, hogy támogatták sárkányhajós táborunkat, a táborozó gyerekeket!

A sárkányhajós tábor további képei

A sárkányhajós tábor videói a Youtube csatornánkon

Kedvet kaptál, hogy szabadidődet a jó levegőn, egy jó csapattal töltsd el?

A DRAGON STEEL SE 2019. évi eredményei