„A hosszú futások teszik tigrissé a macskát.”

Bill Squires

A Dragon Steel Sportegyesület nyári tábort szervez augusztus 9–13. között Kisapostagon a jachtkikötőben olyan fiatalok számára, akik szeretnének megismerkedni a sárkányhajózással. Az egyesület elnökét, Tóth Editet kérdeztük a tábor céljáról.

 

– A fiatalok a szabad levegőn, gyönyörű természeti környezetben, a Dunán és a Duna mellett tölthetik el aktívan a szabadidejüket. Szeretnénk kizökkenteni őket az eddigi bezártságból, felnyitni a szemüket a természet szépségeire, a sport jótékony hatásaira. Kellemesen elfáradva, mégis felfrissülve térnek majd haza a táborozók. Sportos, vízi élethez szoktató tábort tervezünk, némi játékosságot bevetve. A jelentkezők megtanulhatják a sárkányhajósport alapjait, és amennyiben tetszik nekik, akár tovább folytathatják az evezést az egyesület keretein belül. Elnökként büszkén mondhatom, az elmúlt években az U18-as csapatunk kiemelkedő vb-sikereket ért el, amit a számos érem is igazol. Kiemelten fontosnak tartjuk az utánpótlás-nevelést. Szeretnénk minél több fiatallal és természetesen felnőttel is az élményeinket és eredményeinket megosztani – mondta.

– Milyen korosztályt várnak?

– Tíz év felettieket, hogy a biztonságos vízi közlekedést tudjuk biztosítani a jelentkezőink részére.

– Szükséges valamilyen vízi jártasság a résztvevők részéről?

– Elég, ha nekünk, szervezőknek van kellő vízi jártasságunk, amiről a szükséges tudnivalókat át tudjuk adni a jelentkezőknek. Jómagam negyvenéves dunai tapasztalattal rendelkezem. A szabályokat betartva nem lehet gond! Mentőmellényeket biztosítunk a jelentkezők részére, de az úszni tudás elvárt mindenkitől. Erről az igazolást jelen helyzetben nem kérjük, de a szülő nyilatkozik arról, hogy a gyermeke jó erőnléti és egészségi állapotban van, legalább 50 métert tud úszni könnyű sportfelszerelésben.

 – Volt már ilyen jellegű rendezvény?

– Igen, tavaly nagyszerűen sikerült, a résztvevők fantasztikusan érezték magukat. A fiatalok nagyon sokat fejlődtek az evezéstechnika elsajátítása és a csapatban végzett munka megbecsülése terén. Már több éve eveztetünk iskolásokat, munkahelyi kollektívákat. A táborra jelentkezni a dvsc.power.dragon@gmail.com e-mail-­címen lehet.

– Milyen tapasztalatokkal zárult a múlt évi tábor?

– A gyermekekre a sárkányhajózás rendkívül nagy hatással volt. Elsajátíthatták az evezés technikai és a vízi élet alapszabályait. Jó levegőn voltak, közben sokat játszottak, élményekkel gazdagodtak. A végén boldogok és büszkék voltak, oklevelet és pólót kaptak emlékül. Közülük négyen be is tagozódtak hozzánk, ketten a 2021-es magyar válogatott bő keretének tagjai U18 kategóriában. GA (Forrás: duol.hu)

A sárkányhajós tábor további képei

A sárkányhajós tábor videói a Youtube csatornánkon

Kedvet kaptál, hogy szabadidődet a jó levegőn, egy jó csapattal töltsd el?

A DRAGON STEEL SE 2019. évi eredményei