„A hosszú futások teszik tigrissé a macskát.”

Bill Squires

  1. augusztus 1-jén a DRAGON STEEL SE kis csapata, hét versenyzővel és szurkolókkal Szarvasra utazott, hogy megmérettessék magukat a Szarvasi Kenumaratonon „kenu 2”, „kenu 4” és „kenu 4 női” kategóriában. A csapataink IC-4-es kenuban evezték le a 21 km-t.

 

Az 1998-as kezdetektől megrendezett kenumaraton tehát 21 kilométeres vízitúrát takar, melynek jelentős része a Körös Kákafoki-holtágán zajlik, de a Szivornya és a Békésszentandrási Duzzasztómű között érinti a Hármas-Körös rövid szakaszát, két szárazföldi szakasz (300 és egy 800 méteres) is színesíti. A két átszállás során a hajókat át kell cipelni a következő vízre, hogy az evezést tovább tudják folytatni.

Az előzetes mozgósítás jól sikerült, hiszen 166 résztvevő tolongott valamilyen „vízi alkalmatosságban” a rajtnál. A kavalkádot 30 kenu, 14 állószörf (SUP), 8 outrigger és 2 sárkányhajó tette teljessé, amelyet három részletben indítottak útra. Összesen 59 női és 106 férfi túrázó vágott valamelyik távnak, az egyik állószörfön ott volt a díszvendég, Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok kajakos is. A legidősebb résztvevő a 77 éves Pipa Károly, Dragon Steel Se tagja, a legifjabb a 10 esztendős Roszik Emília Zsóka volt, aki egy családi négyessel indult útra.

A 30 °C fölötti meleget enyhe szél tette valamelyest elviselhetőbbé a vízen, a hőség ellen időnként locsolással frissítették magukat a résztvevők, hogy kibírhatóbb legyen a hosszútáv és, hogy frissebben haladhassanak tovább.

A rendkívül jó hangulatú versenyen a Dragon Steel SE versenyzői előkelő helyezéseket értek el. Pipa Károly-Varga Béla aranyérmet, míg Illés Zsolt-Körmendi László-Kótai Ferenc-Tóth Gergely ezüstérmet vívott ki.

Tóth Edit a Körös Dragon SE női csapatát erősítette, de mivel egyedüli női egységként indultak, így abszolút 4. helyet értek el az Amatőr 4-es kategóriában és a 30 kenuból a 8. helyen futottak be a lányok. Reméljük, hogy jövőre további női kihívó csapatokra találnak!

Végeredmény:

Amatőr 3-as kategória (6 induló):

  1. Dragon Steel SE (Pipa Károly, Varga Béla) 2:28:34,

Amatőr 4-es férfi kategória (8 induló):

  1. „Next Generation” Dragon Steel SE (Illés Zsolt, Körmendi László, Tóth Gergely, Kótai Ferenc) 2:21:03,

4. „Black and White” tiszta női egység Balczó Edit, Krúzs Gabriella, Fekécs Andrea (Körös Dragon SE), Tóth Edit (Dragon Steel SE) 2:23:08,

Kedvet kaptál, hogy szabadidődet a jó levegőn, egy jó csapattal töltsd el?

A DRAGON STEEL SE 2019. évi eredményei