„Nincs jutalom munka nélkül, győzelem erőfeszítés nélkül, győztes csata kockázat nélkül.”

Nora Roberts

A koronavírus okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a sárkányhajó sportágra is. Azon túl, hogy elmaradnak a világversenyek, a hazai versenyek is jelentős késéssel kerültek megrendezésre, így 2020-ban csak július 25-én, Sukorón gyűltek össze a sárkányhajósok az idei első versenyre, a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló, EB-VB Válogatóra. A DRAGON STEEL SE 16 versenyzővel, 9 kategóriába nevezett a Magyar Bajnokságra, a nap végére összesen 10 érmet két arany- és négy-négy ezüst- és bronzérmet.

Tóth Edit az egyesület elnöke nyilatkozta:

Aggodalommal figyeltük az időjárás előrejelzést, de a kora reggeli esőt követően fokozatosan kisütött a nap, estig kedvező maradt az idő. Nyugodtan mondhatjuk: ugyan az előrejelzés szerinti eső elmaradt, azonban a DRAGON STEEL-t egész napos érem eső érte el, már a reggeli óráktól.

Reggel a 150 méteres rangsoroló futamokkal kezdtünk, majd ezt követték a korosztályos 150 méteres döntő futamok. Öröm volt a szemnek látni, hogy egy-egy hatos döntőben három versenyző is „kékpólós”, a DRAGON STEEL SE színeit viseli. Az U18-as férfi és a Senior B női döntő is ilyen volt! Az eredmények tekintetében 150 méteren döntő győzelmet harcolt ki U18 férfi kategóriában Pahocsa Kritóf és Senior B nőiben Tóth Edit. Ezüstérmet vívott ki U24 férfi kategóriában Bencs Botond, Senior B női-ben Guld Lívia és Senior C férfiben Varga Béla. Továbbá bronzérmet szerzett Wágner Luca U18-as versenyzőnk U24-es korosztályban, 13 évesen maga mögé utasítva az U24-es korosztályú lányokat.

Az egyfordulós, üldözéses 1500 méteres futamok további kihívásokat hoztak. A tűző nap, a szél, a fáradtság mellett, az elszánt ellenfelekkel kellett megküzdenünk. Segítségül buzdítottuk egymást a futamokban és végül minden sporttársunk tisztességgel helyt állt. Ennek eredményeként az 1500 méteren is begyűjtöttük a minket megillető érmeket. Ezüstérmet harcolt ki Senior B nőiben Tóth Edit. Bronzérmet vívott ki U24 férfiben Bencs Botond, Senior C férfiben Varga Béla valamint Wágner Luca U18-as versenyzőnk U24-es korosztályban, U24-es lányokat ismét maga mögé utasítva.

Sportolóink névsora:

Bencs Botond, Dózsa Bálint, Fischer Péter, Gál-Berey Tünde, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Illés Zsolt, Koszi Ferenc, Kótai Ferenc, Pahocsa Kristóf, dr. Rubics László, Szabó Csilla, Tiringer Márk, Tóth Edit, Varga Béla, Wágner Luca

 

Nagyon büszkék lehetünk a sporttársainkra! Két új versenyzőink is meglepően jó eredményeket ért el és mindenki keményen küzdött a versenyszámokban. Öröm volt a magyar sporttársainkat is újra látni, összecsapni a pályán egymással! Az Outrigger Magyar Bajnokság egy rendkívül sikeres, jó hangulatú verseny volt, több mint 120 sportolóval és nagyon remélem, hogy az idén még több hasonló versenyt sikerül a Magyar Sárkányhajó Szövetségnek megrendeznie.

2020.07.25. Outrigger Magyar Bajnokság képei

Kedvet kaptál, hogy szabadidődet a jó levegőn, egy jó csapattal töltsd el?

A DRAGON STEEL SE 2019. évi eredményei