“Az elmúlt hétvégén a németországi 13. Nemzetek közötti Sárkányhajó Európa – bajnokságon   10 arany, 4 ezüst, és 7 bronzérmet szereztek sportolóink. A válogatott nagyon sikeresen szerepelt az Európa – bajnokságon. Sikerült megőrizni a nemezetek közötti versenyben a 3. helyünket, 2016-ot követően. Nagyon komoly teljesítmény ez, hiszen a mezőny erős volt, és sportolóink, alig egy hónapja még a hazai rendezésű klub legénység világbajnokságon nyújtották a maximumot. Elégedettek lehetünk a sportolóink teljesítményével, gyakorlatilag végigversenyeztük az évet, és minden korosztályban kiváló eredményeket értünk el, mindeközben pedig megrendeztük a világ eddigi legnagyobb sárkányhajó világbajnokságát – mondta el Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.”
A DRAGON STEEL Sportegyesület (DSSE) tizenhét versenyzővel (vastagon szedett nevek) erősítette a Brandenburgi nemzeti Eb válogatott keretét az augusztus 23-27-ig megrendezett Európa-bajnokságon. Az egyesület vezetője, jómagam Tóth Edit, három kishajós (10-es) csapat kapitányi feladatát láttam el: a Senior A mix, Senior női (40 év felettiek) és a Senior C open (60 év felettiek). Ezenkívül a premier csapatban kiemelkedően versenyzett egyik fiatal női versenyzőnk is. A magyarok első arany érmét a túlnyomóan a DSSE senior mix legénysége vívta ki a legelső versenynapon, az 500 méteres versenytávon. Ebben a csapatban tíz saját és öt, a csapatba más egyesületből behívott versenyző küzdött kiemelkedő teljesítménnyel. A további versenytávokon is folytatódott az aranyeső. A hajónk repült, utolérhetetlenné váltunk, fölényes győzelmeket arattunk minden egyes alkalommal. Már a tökéletességig összeállt a hajónk! A 2000 méteres távot egyedi taktivával, a 200 méteres futamokat hihetetlen fölénnyel nyertük. A Senior A mix csapat tagjai: Bíró Andrea, Bíró Zoltán, Bruzsik László, Csépai Pál, Csobaji Botond, Fehér Nárcisz, Gálné S. Éva, Kótai Ferenc, Kovácsné F. Lenke, Papp Bálintné, Dr. Rubics László, Rubicsné G. Lívia, Szitó Szabolcs, Tóth Edit, Urbán Csaba   A Senior A női csapat 2000 méteren a negyedik helyen végzett, a 200 méteres távon az oroszokat megelőzve, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kemény küzdelem árán, de egy bronzéremmel gazdagítottuk a magyar csapatot. A Senior A női csapat tagjai: Bíró Andrea, Csukáné T. Katalin, Czingli Viktória, Fehér Nárcisz, Gál Katalin, Gálné S. Éva, Kovácsné F. Lenke, Németh Henrietta, Némethné G. Judit, Palla Zsoltné, Papp Bálintné, Rubicsné G. Lívia, Tóth Edit, Vincze Klári   A Senior C open csapat 2000 méteren a hatodik helyen végzett. A 200 méteres távon sajnos nem jutottak a nagydöntőbe. Az 500 méterre megerősödve a nagydöntő hatodik helyét érték el. A Senior C csapat tagjai: Bíró Andrea, Csépai Pál, Csete Zoltán, Csobaji Előd, Gálné S. Éva, Hallas János, Kótai Ferenc,  Körmendi László, Papp Bálint, Papp Bálintné, Pipa Károly, Szatmári Csaba, Szerletics Imre, Varga Béla  
A DRAGON STEEL SE fiatal versenyzője, Ábrahám Anna a Premier csapatot erősítette. Premier női 10-es kategóriában egy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel járult hozzá a magyarok fantasztikus sikeréhez. Éppen tíz éve kezdtük Dunaújvárosban a sárkányhajózást. A 10. jubileumra Vb győztesek lettünk, Vb ezüst és két Vb bronzérmet szereztünk a Szegedi Klub Vb-én, majd válogatottként Brandenburgban a DRAGON STEEL SE versenyzőjeként négy arany, egy ezüst és két bronzéremmel erősítettük a Magyar Sárkányhajó Szövetség válogatott csapatát. Ennél méltóbb ünnepünk nem is lehetne! A jövő évi csapatsikerek eléréséhez, a működéshez támogatókat keresünk, mivel jelenleg az egyesület működési költségét jelentős mértékben a tagok finanszírozzák.